torsdag, maj 6, 2021

Country Information

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Rejser til Malta

Hvad gør Malta til den ideelle feriedestination? Nogle hævder, at det er maltesernes uovertrufne generøsitet, hvorimod andre udpeger den lokale gæstfrihed og venlighed.

Den maltesiske befolkning står altid klar til at give en hjælpende hånd. En anden fordel er naturligvis, at Malta er et meget lille land, så du kan med lethed udforske en stor del af øen uden at skulle bruge en masse tid på transport.

Mød Maltas historie

Malta er hjemsted for adskillige historiske steder, heriblandt et væld af forhistoriske templer. Klipperne byder på fossiler som næsten ikke kan andet end at inspirere din indre sans for eventyr. Derudover er der også masser af gemte bugte at udforske, hvilket især er fantastisk hvis du elsker at dykke – nogle af verdens bedste dykkerområder befinder sig på Malta.

Søndagsmarkederne

En af de mest fantastiske oplevelser Malta har at byde på er et besøg på et af søndagsmarkederne, hvor der findes massevis af fisk som kun lige er nået af fiskerkutteren. Her kan du se de lokale varer, som virkelig siger meget om kvaliteten på og i det lokale samfund.

Forsvarsmure og forter

Religion udgør stadig en stor del af hverdagen på Malta, men øen bærer også præg af regeringens mange forsøg på at beskytte malteserne. Den bedste måde at fordybe sig i Maltas historie er, at besøge nogle af de mange brystværn og forter som igennem tiderne er blevet bygget for at beskytte øen. Udover den militærrelaterede arkitektur vil du uden tvivl også blive dybt imponeret over the naturlige buer som findes langs klipperne.

Malta er et smukt land med vidunderlige udsigter som strækker sig så langt øjet rækker. Der findes ikke et bedre sted at afstresse end her, blandt de mange laguner og afskærmede strande, i landet hvor alle beboerne er kendt for at være gæstfrie.

Malta historie

Maltas strategiske beliggenhed i Middelhavet har gjort øgruppen til et vigtigt stykke land siden man startede med at navigere på havene. De tidligste spor af beboelse på øerne stammer fra ca. 300 f.k. øgruppen var derpå på skift okkuperet af Fønerne , Karthanerne og Romerne. Omkring år 60 grundstødte Skt. Paul på øgruppen og dermed var kristendommen kommet til øerne.

Igennem 700 og 900 tallet angreb arabere konstant øgruppen og i 870 blev Malta underlagt en guvernør fra det dengang muslimske Sicilien. I 1090 kom Malta igen under kristen kontrol og øgruppens strategiske beliggenhed betød en opblomstring i forbindelse med handel. Men opblomstringstiden varede kort. Der var politisk ustabilitet og forskellige herskere søgte på skift at sikre sig kontrollen over øerne.

I 1530 var det Karl V der havde kontrollen over øgruppen og han sikrede sig fortsat kontrol over Malta ved at overgive øerne til Skt. John ridderordenen der igennem de næste 250 år sikrede øgruppen ved at slå gentagne tyrkiske angreb tilbage.

Napoleon var den næste til at overtage kontrollen , men kun for en kort periode , da et britisk støttet oprør tvang ham til at forlade øerne efter blot 3 år. Øerne forblev herefter under Britisk herredømme indtil 1964 hvor øerne fik selvstændighed.

Malteserordenen

Malteserordenen er en udspringer af Skt. Johns ordenen (Order of the Hospital of St. John of Jerusalem). Malteserordenen blev dannet i 1099 for at pleje syge pilgrimme og kristne. I 1113 blev ordenen en militær orden og denne orden fik overdraget Malta i 1530 og forlod først øen med Napoleons ankomst i 1798.

I dag har Skt. Johns ordenen hovedkvarter i Rom og ordenen driver mange hospitaler og ambulancetjenester rundt omkring i hele verden.

Hovedstaden i landet er:

City Guide

Herunder kan du se hvilke byer og interessante steder vi omtaler på siden. Bliv inspireret til en spændende rejse