torsdag, maj 6, 2021

Country Information

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Biltog til Verona, Italien

Biltog fra Hamborg til Verona (Italien) Du kan tage både dig selv og bilen med biltog fra Hamborg til Verona så du slipper for den lange tur gennem Tyskland til Italien på motorvejen. Toget kører om aftenen fra Hamborg og er fremme i Verona næste formiddag. Du kan bestille sovevogn eller liggevogn på turen his du ønsker det. Hvis man tager i betragtning at du sparer en hotelovernatning undervejs er det rimelig pris at benytte denne...

Rejser til Italien

Det bedste i Italien

Ja, det er et svært spørgsmål, men lad os prøve at kigge nærmere på det. Start med at tage til de pragtfulde søer i Norditalien, som fx Gardasøen, Comosøen eller Maggioresøen, og fordyb dig i byernes historie og bjergenes skønhed. Herfra vil du også have mulighed for at tage på en dagstur til Milano, som ligger mellem én og to timers kørsel fra søerne.

Hvis du rejser til Italien i søgen efter en storbyferie som ingen anden bør du vælge Rom. Byen sprudler af historie, italiensk kultur og det er let at tage toget fra midtbyen til de nærliggende strande Anzio og Ostia,der begger byder på en fascinerende historie og skøn havudsigt. Hvis du befinder dig i Rom bør du slå en tur forbi Colosseumet, hvor fortidens gladiatorer sloges. Eller tag forbi Sankt Peters plads og se Vatikanet. Dette enestående religiøse selvstyre er hjemsted for nogle af verdens mest spektakulære og fascinerende kunstværker og historiske monumenter.

Italiens ry for opera og teater er ganske velfortjent og hvis du rejser til Italien for at opleve aftenunderholdningen vil du ikke blive skuffet. Italien er selvfølgelige også kendt for sit kæmpe udvalg af restauranter, der serverer det bedste italienske retter. Du har ikke fået en rigtig pizza før du har fået den i Napoli og pasta er frisklavet hver dag overalt i Italien, hvilket er tydeligt at smage.

Comosøen

Comosøen er en yderst populær destination i det nordlige Italien. Søens bredder lokker hvert år mange folk til den naturskønne region Lombardiet, og fra hovedbyen Como har du ikke langt til modemekkaet i Milano. Comosøen er Italiens tredjestørste sø og Europas dybeste. Med sit laveste punkt på 410 meter står dette i skærende kontrast til de himmelstræbende og sneklædte bjergtinder, som omkranser søen. Den rå og smukke natur indhylder byernes charme, og gør en Comosøen til en helt speciel feriedestination.

Ved hver af søens to sydvendte spidser findes en provinshovedstad – Como og Lecco. Mange vælger at bo i en af disse to spændende byer på deres ferie ved Comosøen. I Como bør du besøge den smukke katedral samt Abbondio kirken, og herfra er der kort afstand til den Schweiziske grænse. Ved den østlige spids ligger Lecco mellem bjergene og vandet. En by i en smuk kulisse, som er bedst kendt som endestation for cykelløbet, Lombardiet Rundt. Byen Menaggio er specielt populær blandt golfspillere, mens du i Bellagio på spidsen mellem søens tre grene, kan tage på storslåede sejlture.

Er du rejst til ferie Comosøen for afslapning, kan du nyde en smuk panoramaudsigt i ro og mag. Tag med kabelbanen Funicolare ved Como-Brunate. Her kravler vognene op ad bjergsiden til et mageløst vue over alperne og søens glitrende vand.

Hvornår er det bedst at tage til Comosøen

Den bedste tid at holde ferie ved Comosøen er fra marts til oktober, hvor sommervejret gør det lettere at nyde de mange udendørsaktiviteter.

Gardasøen

Gardasøen er Italiens største sø og her kan du dyrke alle former for vandsport, du kan svømme, sejle i kajak, surfe og sejle med mange forskellige slags både. Høje bjerge omkranser området og giver dig rig mulighed for at holde en aktiv ferie ved Gardasøen med bjergbestigning, vandreture og paraglidning. Du kan sejle med færger på kryds og tværs over Gardasøen mellem større og mindre byer.

Densenzano er Gardasøens største by, og her finder du mange store strande, hvor den lavvandede strand Porto di San Felice er den mest børnevenlige. Den nordlige del af Gardasøen har dybere vand, hvilket også betyder at her er bedre forhold for de mere vilde eller ekstreme former for vandsport. Bor du i Riva del Garda, som er den nordligste by, kan du nyde de smukke middelalderbygninger som borgen Castello di Arco fra år 1124 og det venetianske tårn Torre Apponale fra 1200-tallet.

For en aktiv ferie ved Gardasøen kan Torbole anbefales. Byen er blevet kendt som et rent windsurfing mekka og du kan leje al windsurfing-udstyret, og tage kurser fra et af surf-centrene, hvis du vil suse hen over vandet. Fra Torbole kan du også komme på den nye populære ekstremsport canyoning, hvor du bruger rappelling til at komme fra kløft til kløft. Hvis du leder efter en mere kulturelt præget ferie ved Gardasøen bør du overveje Sirmoine. Sirmione er en meget smuk by, og allerede i romertiden var den et populært feriested for de gamle romere, som de velbevarede Cattalus grotter vidner om. En anden kulturel perle i Sirmoine er middelalderborgen Castello Scaligeri fra det 13. århundrede.

Hvornår er det bedst at tage til Gardasøen

Den bedste tid at holde ferie ved Gardasøen er fra marts til oktober, hvor sommervejret gør det lettere at nyde de mange udendørsaktiviteter.

Sardinien

Du kan gøre som de fleste, vælg Porto Cervo eller Costa Smeralda med de store resorter, eller du kan vælge en af de små landsbyer som kører i deres eget tempo året rundt. Alghero f.eks hvor du finder du en sand labyrint af smalle gader, gamle sardiniske bygninger og små butikker. Alt omgivet af tårnhøje bymure som stadig den dag i dag beskytter byen fra havet. Du kan tage en gåtur oppe på toppen af disse mure og udsigten er ganske enkelt fænomenal. I Golfo di Orosei finder du også Tuttavista bjergene, hvor der er gode forhold for dem der er ude efter en seriøs vandretur. Hvis du ikke er til bjergbestigning kan du tage en tur med firhjulstrækker, så længe du ikke fræser rundt på stranden. Hvis museer er mere dit område så må du gøre dig selv den tjeneste at tage til Nuoro, her finder du Museet for Moderne Kunst.

Nordsiden af øen er hjemsted til Costa Smerelda, hvor du finder den legendariske Billionaire’s Club. Her er der rig mulighed for at spotte berømtheder fra juli til september og det er bestemt ét af de mest luksuriøse steder i Italien. La caletta er et rigtig godt sted for dig, der rejser til Sardinien med din familie. Her kan du nyde udsigten over den uspolerede kystlinie, som er hjemsted til stranden Golfo di Orosei som er fyldt med skjulte huler og grotter og turkisblåt hav. Der er mange resorter i dette område, hvor du kan leje et værelse eller lejlighed med udsigt over vandet, og det er et syn du helt sikkert ikke bliver træt af lige med det samme. På den sydelige side at Sardinien ligger Cagliari, Sadiniens kosmopolitiske hovedstad med dybe historiske rødder i middelalderen. Byen er helt sikkert et besøg værd når du rejser til Sardinien, og hvis du beslutter dig for at gøre byen til din base under din Sardinien ferie skal de lige siges at der er et fantastisk udvalg af ferielejligheder og hoteller.

Sicilien

Når du rejser til Sicilien så sørg for at besøge Palermo, Siciliens livlige hovedstad, specielt hvis du vil have aktivitet og masser af sightseeing. Du bør for alt i verden heller gå glip af den fascinerende og spændende Catacombe dei Cappuccini, der huser over 6000 mumier. Teatro Massimo, Italiens største operahus, er et syn for guderne, selv hvis du ikke er til opera. Men hvis du kender dine arier fra dine ariosoer, så bør du bestemt tage ind og opleve én af de fantastiske forestillinger.

For endnu flere kulturoplevelser bør du tage til det græske teater i byen Taormina, når du rejser til Sicilien. Opført i det syvende århundrede før Kristus, er stedet i forbavsende god stand, og har en fantastisk beliggenhed. Her opføres stadig ind imellem dramatiske forestillinger og koncerter under den blå himmel, som de gjorde for tusinder af år siden. Efter en lang dag med sightseeing eller afslapning kan du bruge aftenen på at smage nogle af Italiens bedste retter, inklusiv den tynde pizzalignende sfincione og udsøgte fiskeretter. Derefter kan du brænde kalorierne med at danse natten væk. Palermo og Catania er to af de bedste steder at gå en tur i byen, så tag danseskoene med og slå dig løs i sommernatten.

Strandene på Sicilien er super skønne, og her er en fin blanding af sort vulkansk og hvidt sand. På Pozzalo og Ispica strande finder du skønt blødt sand og vuggende bølger, perfekt til at hoppe i bikinien og slikke sol. Bikinier har nemlig en lang historie her på Sicilien, helt tilbage til romertiden. I Piazza Amarina kan du selv få syn for sagen. Her findes mosaikker med bikiniklædte piger der løber og dyrker sport. Hvis du vil dase på en uendelig lang hvid sandstrand, når du rejser til Sicilien, vil vi anbefale Trapani. Her er lavt vand, masser af plads, gode faciliteter og du vil sjældent skulle bevæge dig mere end et par meter for at få tørsten eller sulten stillet.

Hvis du er den aktive type kan vi varmt anbefale, at du tager vandrestøvlerne med. På Sicilien har du mulighed for at besøge Europas bedst kendte vulkan, Etna. Besøg byen Messina, og så er der kun en kort tur til en af Europas højeste bjergtoppe. Grækerne mente Etna var hjemsted for ildguden Vulcan, samt for de enøjede kykloper.

Toscana

Toscana er vel nærmest indbegrebet af Italien, regionen løber fra bjergene i nord, langs vestkysten og ned nord for Rom i det centrale Italien. Samtidig breder regionen sig ind over midten af landet ved Firenze og længere mod øst. Her finder du betagende landskaber og små landsbyer i afslappende omgivelser. Vil du have strand på din Toscana ferie er kystbyen Livorno favoritten. Det er regionens vigtigste havneby, og det er herfra du kan sejle til blandt andet Sardinien og Korsika. Mest populær er naturligt nok fortryllende Firenze med dens historiske bydele, smukke katedraler og autentiske atmosfære. Mens Pisa med det berømte skæve tårn også byder på meget mere under et ophold i byen.

Firenze byder stadig på storslået arkitektur og renæssancekunst. Både i de smalle gader, på de prangende pladser og på de spændende museer. Kryds Arno floden via den legendariske bebyggede bro Ponte Vecchio. Besøg Pitti paladset og den gotiske katedral Santa Maria del Fiore, med den ikoniske røde kuppel. Er du fan af Leonardo Da Vinci, bør du også inkludere museet om hans opfindelser på din Toscana ferie. I Pisa kan du tage sjove billeder til minde om din Toscana ferie, eller selv bestige det berømte skæve tårn som hører til byens smukke domkirke og findes på Piazza dai Miracoli, Mikraklernes plads.

Nyd landskaberne på landet i Toscana. Lej en bil og tag ud på egen hånd. Find de hyggelige landsbyer inde i landet og smag på det verdenskendte italienske køkken.

Hovedstaden i landet er:

City Guide

Herunder kan du se hvilke byer og interessante steder vi omtaler på siden. Bliv inspireret til en spændende rejse