søndag, juni 20, 2021

Country Information

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Hvad er klokken i Nordkorea ?

Hvad er klokken i Nordkorea nu ? Her kan du se den aktuelle lokale dato og tid i Pyongyang, Nordkorea. Den lokale tid og dato opdateres real-time online døgnet rundt

Rejser til Nordkorea

Nordkorea kaldes ofte det mest isolerede land i verden i dag. Formeret efter at Japan overgav sig til de allierede styrker, blev den koreanske halvø opdelt i en nordlig og sydlig del.

Separate regeringer dannedes efter forsøg på at forene halvøen mislykkedes, hvilket til sidst førte til koreakrigen.

Et våbenhvile blev underskrevet og satte en stopper for krigshandlingerne, men der er aldrig blevet undertegnet en fredsaftale, så de to lande er teknisk set stadig i krig. Nordkorea er nærmest at regne som en socialistisk stat, dog er det en særlig form for socialisme.

Hvis du vil rejse til Nordkorea skal du rejse med et organiseret rejseselskab. I Nordkorea vil du blive fulgt af guider (eller rettere, du følger guiderne) og de bestemmer, hvad du i sidste ende skal se, kan se og hvad du ikke har lov at se. En guide, som minimum, er altid med dig hele tiden, når du forlader dit hotel. Besøgende henvises normalt til på forhånd udpegede turistområder, og selv her er der regler for fotooptagelser, fotooptagelser kan du risikere bliver kontrolleret af guiderne.

De fleste aktiviteter omfatter besøg ved krigsmindesmærker eller til monumenter der er dedikeret til partiledere. Nogle museer skal du også se, selvom de fleste er relateret til koreakrigen. Den Demilitariserede Zone med Sydkorea er undertiden med i et besøgsprogram.

Efter at udendørs ture er afsluttet, kan du blive inviteret af dine guider til at gå med til bowling eller nyde nogle karaoke på en lokal restaurant. Der er også en forlystelsespark i landet, som undertiden kan besøges.

Forvent at betale for en rejse til Nordkorea på forhånd, du skal være opmærksom på at du ikke kan benytte kreditkort i landet, her er det kontant betaling der tæller. Din guide vil bestille din mad, fortælle dig hvor du skal hen og foreslå, hvordan du har det sjovt. Selvom det måske ikke ligner meget af en ferie, så kan en rejse til Nordkorea til gengæld være en interessant oplevelse eller eventyr.

Hovedstaden i landet er:

City Guide

Herunder kan du se hvilke byer og interessante steder vi omtaler på siden. Bliv inspireret til en spændende rejse