torsdag, maj 6, 2021

Country Information

Den geografiske alsidighed i det vestlige Afrika er helt fantastisk. Man kan ikke blot tage til Saharas vidtstrakte ørkenlandskab, men der er også Cape Verdes tropeklima.

Mange af landene i denne region har kystadgang. På trods af denne alsidighed, har denne regions kulturer udviklet bemærkelsesværdige ligheder i musik, tøj og mad, der danner grundlag for et fascinerende eventyr.

Visse traditioner i denne region har været holdt i hævd i mange århundreder, selv i kolonitiden. Broderi og pyntekanter er særligt almindeligt, og kunsten ses på jakker, tunikaer og skjorter. Mange af de foretrukne madretter fra Vestafrika har også haft indflydelse i andre verdensregioner, hvilket er mest udtalt i det Caribiske hav og Amerika.

Samtidig har historiske civilisationer også haft moderat indflydelse på denne region. Fra grækerne og romerne til det Osmanniske rige er der spor af disse historiske kulturer, der også findes her. Der er stadig talrige koloniale indflydelser, der har blandet sig med disse elementer og har skabt en spændende oplevelse for besøgende.

For den eventyrlystne byder det vestlige Afrika på mange muligheder, der spænder fra dykning og snorkeldykning til vandringer i højlandet. For dem, der ønsker en afslappende ferie, er der resorter i verdensklasse i mange kystområder. Man kan gå på opdagelse, opleve de lokales tilværelse eller tilbringe tiden ved et svømmebassin omgivet af svajende palmer.

Det vestlige Afrika er en dejlige måde at opleve det afrikanske kontinent på for første gang.

Populære rejsemål i Vestafrika

Kap Verde Øerne

Øen Sal er et rigtig godt sted for windsurfing og masser af andre typer vandsport. Aktiviteter som gør det et godt valg specielt for familier der ønsker en ferie fyldt med aktivieter og sjov. Hvis du vælger at besøge Fogo vil det nok være et af højdepunkterne på din rejse til Kap Verde. Det tager omkring fire timer at bestige vulkanbjerget på Fogo, og det er et must at hyre en guide, da turen ikke er for sarte sjæle. Udsigten er dog det hele værd. Alle Kap Verde øerne er vulkanske, men kun Fogo, som er portugisisk for ”ild”, er aktiv. Maio er en anden enestående ø men af helt andre grunde. Her kan du vandre rundt blandt de gamle britiske bygninger og virkelig få smag for øens historie. Denne vidunderlige arkitektur alene er besøget værd.